Verbouwen

Tijd voor een grote verbouwing van de tuin? Goed idee, dachten wij zo. Nu ons huis helemaal af is, de keuken en de badkamer gerenoveerd zijn en we in het weekend op de bank kunnen ploffen in plaats van hoeven te klussen, kwamen we tot de conclusie dat we toch iets misten. Een project om aan te werken. Leuk om te merken hoe hetgeen wat je zo vervloekte dan toch een hobby kan worden. Daarom hebben we een aantal weken geleden besloten de tuin te gaan doen. Het overgrote deel van planten en struiken wat er nu in staat gaat er uit, en in plaats daarvan nemen we een terras met een vijver en wat bloemen voor extra kleur in de zomer.

Planten

Dit blijkt echter een groter project dan verwacht. Ik had geschat hier binnen een weekend of drie á vier wel klaar mee te zijn, maar we zitten nog steeds met de handen in het haar (of de aarde?). Het uitgraven van planten blijkt meer werk dan ik van te voren had verwacht. De wortels gaan door de hele tuin heen: ik heb al voor meerdere planten een heel wortelspoor gevolgd die door de aarde heen liep naar andere delen van de tuin (of nota bene naar de buren!). Dat zorgt er voor dat het gehele proces wel wat vertraging oploopt. Als de planten er eenmaal uit zijn kunnen we beginnen met het bestraten. Daar krijgen we gelukkig hulp bij van een gemeenschappelijke vriend die dit voor de dagelijkse kost doet. Na het bestraten kunnen de loungemeubels de tuin in en gaat het (hopelijk) op iets lijken.

Al dat puin

Wat ik ook onderschat heb, is het aantal tuinafval wat je overhoudt aan zo een opruiming. Planten, stenen, aarde en overig puin… waar laat je het? De beste tip: je kan hiervoor een puincontainer huren. Hierin konden wij zowel het oude schuurtje kwijt als het resterend puin van de tuin. Deze wordt daarna weer opgehaald en geleegd. Hoef je je tenminste niet ook daar nog druk om te maken. Ik hoop wel dat project tuin snel afgerond is. Deze zomer schijnt uitzonderlijk mooi te worden waardoor ik graag in mijn eigen tuintje wil kunnen bivakkeren (en barbequen), en dan zónder aan alle kanten door onkruid geraakt te worden zoals nu. Misschien kunnen we er dan ook nog net bloemen in kwijt om de laatste weekjes zomer iets fleuriger te maken. Ik houd jullie op de hoogte van de stand van zaken!