Kledingkeus

Mensen die helemaal niks geven om hoe een bepaald kledingstuk er uit ziet vind ik altijd vrij verwarrend. Hoe werkt dit? Kleed je je aan in het donker? Kijk je expres niet in de spiegel als je thuiskomt omdat je dan zou beseffen dat hetgeen je die dag gecombineerd hebt echt niet oké is? Of mis je, zoals toondove mensen hebben bij het nazingen van klanken, simpelweg het stukje hersenen dat jou een signaaltje geeft dat wat je nu doet niet helemaal juist is? Ik vraag het me enige regelmaat af. Als ik mijn collega weer langs zie lopen in een rode broek met paarse (!) schoenen er onder. Of mijn baas, die graag een stropdag draagt met figuurtjes of patroontjes in kleuren die totaal niet bij elkaar passen. Hoe komt dit bij je op?

Huisgenoot

Ik zou dit soort mensen het liefst mee willen nemen naar de winkels en een nieuwe garderobe aanmeten. Een vriend van mij bleek namelijk echt deze knobbel om te combineren te missen. Als ik niks zei, had hij het niet door. Gelukkig waren we al enige tijd huisgenoten en kon ik hem daarom altijd even helpen met zijn kledingkeuzes. Op het einde was het traditie dat hij nog even langs mijn kamer liep voor hij naar werk ging. Ik stond rond die tijd ongeveer op, dus dan kon hij zijn outfit snel laten zien. Ik dacht dat hij, met wat tips, wel zou verbeteren. Toen dat uiteindelijk niet gebeurde legde ik vaak ’s avonds al een outfit voor hem klaar in de badkamer. Echte vrienden doen dat voor elkaar, toch? En echte vrienden winkelen dan ook voor elkaar!

Nieuwe baan

Ik herinner me nog goed dat hij enige tijd geleden een nieuwe baan had gekregen (hij ging naar het gesprek toe in een outfit die ik klaar had gelegd, geen zorgen!) en op zijn eerste dag graag in pak wou verschijnen. We zijn daarom samen gaan winkelen voor een mooi pak. Lees: hij pakt kledingstukken, ik leg ze snel terug want nééé, blauw en oranje zijn nooit een goed idee en néé ook geel is nogal fel voor een eerste dag. Uiteindelijk had hij een mooi grijs pak en hebben we hierbij nog een goed paar schoenen uitgezocht. Deze moesten wat mij betreft wel matchen, dus we zijn flink wat schoenenwinkels afgeweest, tot we uiteindelijk op het Philippe model stuitten. Deze paste perfect bij zijn pak. De schoenen zijn stijlvol, netjes, en zitten bovendien heerlijk. We hebben meteen nog een paar gekocht. Uiteraard in een veilige kleur. Op een dag moet ik hem immers alleen laten met zijn kledingkeuzes. Hoe veiliger de kleding, hoe minder het mis kan gaan. Hoop ik!