Jong leren paardrijden

Leren paardrijden is natuurlijk fantastisch maar de vraag is op welke leeftijd je het beste kunt beginnen. Ik weet zelf nog heel goed dat dit een vraag was die ik stelde toen mijn dochter opgroeide en wilde leren paardrijden. Kinderen zijn gevoelig en wanneer ze een nieuwe vaardigheid proberen te leren is het belangrijk dat ze een positieve ervaring hebben. Daarom wil ik in dit artikel graag bespreken op welke manier je het beste je kinderen kunt leren paardrijden en welke leeftijd het beste is hiervoor. Zo kun je ervoor zorgen dat je dochter of ook zoon een positieve ervaring heeft.

De reden dat ik dit artikel schrijf is omdat kinderen erg gevoelig zijn. Wanneer ze bijvoorbeeld vallen tijdens het leren van een nieuwe vaardigheid kunnen ze getraumatiseerd raken en weigeren om opnieuw proberen te leren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij fietsen maar ook het geval wanneer kinderen proberen te leren paardrijden. Je wilt daarom je kinderen niet te vroeg op een paard zetten. Als je kinderen al graag meer willen leren over paarden kun je ze paardenspeelgoed geven om mee te spelen.

Spelend over paarden leren

Het speelgoed van Schleich bijvoorbeeld is een uitstekende optie. Dit paardenspeelgoed is meer dan kinderspeelgoed. Het is ook populair onder verzamelaars en de paarden die ze maken zijn uiterst realistisch. Ze maken verschillende soorten paarden en daardoor is het speelgoed ook een uitstekende manier om je kind meer te leren over paarden. Op deze manier kunnen ze plezier beleven ook als ze nog te jong zijn om zelf te leren paardrijden.

Wanneer je kind uiteindelijk oud genoeg is om te leren rijden is het natuurlijk een goed idee om je kind te leren rijden op pony’s. Kinderen kunnen niet meteen paard leren rijden op een volwassen paard. Dat is te veel kracht onder de benen van een kind en de kansen op een ongeluk zijn te groot. Zoals ik al aangaf is veiligheid het belangrijkst. Je wilt kinderen dan ook leren paardrijden in een gecontroleerde omgeving. Een manage is daarom de beste plek om te leren paardrijden en met een ervaren instructeur. Zelfs als je zelf een hele ervaren rijder bent betekent dit niet dat je weet hoe je iemand anders moet leren paardrijden. Al je kind op de juiste manier leert paardrijden zal die een leven lang plezier hiervan hebben.