Volgens mij moeten de zomermaanden wel het hoogseizoen zijn wat betreft sollicitaties. Elk jaar studeren er in de zomer namelijk weer veel mensen af. En die gaan allemaal op zoek naar een 1e baan! Daarbij komt nog dat werknemers van bedrijven in de zomer ook op vakantie gaan, dikke kans dus dat er een kleinere capaciteit beschikbaar is op veel HR-afdelingen.

Ben jij op het moment op zoek naar een nieuwe baan? Dan is het extra belangrijk dat jouw sollicitatie er tussenuit springt!  In deze blog vind je enkele tips om te zorgen dat jouw sollicitatie op positieve zin opvalt bij recruiters!

Tip 1: neem de tijd

Het kan best zijn dat er samen met jou nog tientallen anderen op dezelfde vacature reageren. Andersom geldt ook dat veel mensen die een baan zoeken, op meerdere vacatures tegelijkertijd reageren. Geen slecht idee omdat je op die manier je kansen kunt spreiden, maar het heeft een belangrijk nadeel. Als je veel sollicitaties tegelijkertijd hebt lopen, dan heb je minder tijd om te besteden aan de individuele sollicitaties. Het belangrijkste wat je moet doen als jij die ene droombaan wil bemachtigen, is zorgen dat jij wel de tijd hebt om een goed doordachte brief te schrijven. Zorg dat je echt goed weet waarom jij deze baan wil en waarom je geschikt bent, en schrijf dit op in je brief. Zo kun je opvallen met sollicitatiebrief.

Tip 2: maak contact

Het is belangrijk om voor je solliciteert contact op te nemen met het bedrijf waar je solliciteert. Vaak staat in de vacature wel met wie je contact mag opnemen voor verdere vragen over de vacature. Probeer dit ook te doen. Dit helpt je niet alleen om een beter beeld te krijgen van de vacature (wat helpt bij het schrijven van een goede brief). Maar het kan ook helpen om op een positieve manier op te vallen bij de recruiter, want men heeft jou als eens gesproken. Het is zeker dat niet al je concurrenten dit zullen doen, dus op deze manier kun je zeker opvallen!

Tip 3: wees zorgvuldig

Een laatste belangrijk punt is om zorgvuldig te werk te gaan. Zorg dat jouw cv en sollicitatiebrief tiptop in orde zijn. Dat betekent: zorg voor een nette lay-out en drie-dubbelcheck al je teksten op taal- en spellingsfouten. Laat iemand anders jouw brief ook eens lezen. Laat je brief een dag of twee liggen en lees hem dan zelf nog eens door. Zorg dat jouw cv up-to-date is en dat je cv volledig is zonder dat er te lange teksten op staan. Zorg tenslotte voor een mooie professionele foto voor op je cv!

Dit waren de tips, veel succes met je sollicitatie!