Waarschijnlijk is een stedentrip Porto niet het eerste waar je aan denkt als je vakantieplannen aan het maken bent. Toch is Porto een plaats die je eens in je leven bezocht moet hebben. Deze schitterende stad in Portugal heeft alles wat je hartje begeert. Prachtig weer, heerlijk eten en ontzettend vriendelijke mensen. Ook is er veel te zien. Je kunt hier echt wel een goede stedentrip naartoe maken. Natuurlijk ga je met het vliegtuig. Dan ben je er in minder dan 3 uur. Met de auto ben je een stuk langer onderweg, het is ruim 1.600 kilometer. En dat is natuurlijk zonde van de vrije tijd die je eigenlijk in deze fantastische stad wilt besteden.

Port in Porto! Lekker hoor!

Door je onder te dompelen in de straten van Porto kom je veel verschillende terrasjes, barretjes, restaurants en andere uitgaansgelegenheden tegen. Natuurlijk kan je stedentrip Porto niet zonder goed glas port. Maar wist jij dat er ontzettend veel verschillende soorten zijn? De port wordt gemaakt van verschillende soorten druiven, het proces is wel vergelijkbaar met het maken van wijn. Het heet port omdat het gemaakt wordt in de buurt van Porto. Je kunt deze drank vergelijken met een stevig zoete rode of witte wijn. Helemaal met een kaasplankje erbij is het genieten!

UNESCO en andere bezienswaardigheden in Porto

De complete oude binnenstad van Porto staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar er zijn zoveel gebouwen en musea te zien, dat ik hier verder niets ga noemen. Ik ben bang dat ik dan net die ene vergeet die voor jou interessant is. Porto is een havenstad in het noordwesten van Portugal. Je bent dus echt in het uiterste westen van het land en ook van het continent. Portugal grenst alleen aan Spanje, verder niet, nou ja, aan de Atlantische Oceaan dus. Vis eten wordt hier zeer aangeraden! Kies een van de visrestaurantjes in de buurt van de haven en je eet gegarandeerd de meest verse vis die je ooit hebt gegeten.

Openbaar vervoer tijdens de stedentrip Porto

Wanneer je slim bent, regel je een transfer van het vliegveld naar je hotel (dat is ongeveer 12 kilometer). Verder kun je in Porto heel goed met de benenwagen uit de voeten. Er rijden bussen en treinen, maar voor in de stad heb je die niet echt nodig. Ga je de omgeving verkennen? Dan kan het slim zijn om een dagkaart voor het openbaar vervoer aan te schaffen. Je kunt dan rustig in- en uitstappen waar je maar wilt.