Het zoeken van een nieuwe jas, je kan nooit vroeg genoeg beginnen. De winter staat eigenlijk nog lang niet voor de deur, maar de herfst komt wel steeds dichterbij. Voor de herfst en zeker de winter moet je wel met een aantal dingen rekening houden. De jas moet niet alleen fijn zitten en mooi zijn. Hij moet ook praktisch zijn en tegen bijvoorbeeld regen moeten. Wij hebben hier wat tips voor je op een rijtje gezet waar je op kan letten bij het aanschaffen van een nieuwe jas voor het aankomende seizoen.

Soorten dames jassen

Voor elk seizoen heb je weer verschillende type jassen die elk seizoen wel weer goed zijn. Zo heb je in de zomer de spijkerjasjes die je vaak ziet terugkomen, al hoewel de spijkerjasjes prima nog in de herfst kunnen. Ook in de lente is dit een favoriet item van vele. Als het wat kouder is, of natter weer, gooi je er een trui onder en dan ben je ook klaar. De wel bekende trenchcoat is ook een blijvertje. Deze jas staat vooral bekend om de nette look die hij afgeeft. De trenchcoat is dan ook inmiddels niet meer weg te denken uit vooral winterse en herfstige beeld.

Het uiterlijk

Het eerste waar wij alles dames natuurlijk naar kijken is het uiterlijk van de jas. Denk aan de kleur en het model van de jas. De kleur is misschien nog wel het belangrijkste. Het moet natuurlijk passen bij een blauwe spijkerbroek, een zwarte simpele broek maar ook bij een rokje als dat uitkomt. Je moet overal rekening mee houden, want een jas is toch de eyecatcher van je look als het erop aan komt.

Praktisch

In de herfst weten wel allemaal dat het veel regent. Helaas is dit ook niet alleen in de herfst het geval, want Nederland is nog erg onvoorspelbaar met het weer. Daarom is het altijd goed om er rekening mee te houden dat je jas tegen regen moet kunnen. In de zomer en de lente is dit niet zo’n must, maar in de herfst en de winter zeker wel. Ook moet het materiaal zodanig sterk zijn dat de wind er niet doorheen waait en je uiteindelijk toch nog kouvat. Hou er dus rekening mee dat niet alleen het uiterlijk belangrijk is. Sterker nog, de binnenkant van de jas is een stuk belangrijker als het uiterlijk. Wees niet te koppig en onthoudt dat bij het aanschaffen van je nieuwe dames mantel!