Hondenvoer maakt natuurlijk een essentieel deel uit van iedere hond zijn of haar leven! Wat veel baasjes niet weten is dat hondenvoer zoveel betekent voor de gezondheid van een dier. Sommige dieren zijn allergisch of gevoelig voor bepaald voedsel. Ook kan hondenvoeding een hond ondersteunen, mits het persoonlijk is aangemeten. In een dierenspeciaalzaak is altijd voeding te vinden die juist is voor jouw hond. In deze blog schrijf ik meer over hondenvoer, en ook specifiek over het merk Royal Canin. Dit merk is veel te vinden in dierenspeciaalzaken, en heeft veel verstand van de wensen en behoeftes van iedere hond!

Hondenvoer voor elk uniek dier

Het afstemmen van voeding op de behoefte van jouw huisdier gaat verder dan alleen kijken naar de grootte en leeftijd van je dier. Het spreekt voor zich dat een klein puppy andere voeding nodig heeft dan een grote hond. Ook hebben puppy’s natuurlijk meer energierijk voedsel nodig in vergelijking met oude dieren. Gespecificeerd hondenvoer kijkt verder. Het houdt bijvoorbeeld rekening met de levensstijl van je huisdier. Als jouw hond het liefst op de bank ligt te slapen heeft hij andere voeding nodig dan een actieve hond. Zelfs de levensfase – dracht, lactatie, castratie of sterilisatie – heeft invloed op de voedingsbehoefte. Als laatste kunnen rassen ook een verschillende behoefte hebben, ook al zijn ze dezelfde grootte en leeftijd. Hondenvoer van een dierenspeciaalzaak zorgt dat er voor jouw unieke huisdier een perfecte combinatie voeding bestaat!

Speciaal hondenvoer voor aandoeningen

Naast dat Royal Canin voedsel verkoopt dat perfect aansluit op de dieetwensen van jouw hond ontwikkelt het ook voedsel voor dieren met een aandoening. De dierenarts kan deze voeding aanbevelen. Een aandoening die veel voorkomt bij dieren is blaasgruis. Dit is een vervelende en pijnlijke aandoening in de urinewegen. Royal Canin Urinary biedt de goede ondersteuning. Voor dieren met een voedselintolerantie of voedselallergie zijn er ook producten verkrijgbaar. Voedselintolerantie en of voedselallergieën zijn veel voorkomende aandoeningen. Dit ontstaat wanneer je huisdier overgevoelig is voor bepaalde ingrediënten of bestanddelen in de voeding. Royal Canin heeft verschillende producten om de voedselovergevoeligheid van jouw huisdier onder controle te houden.

Zelfs de brokjes maken verschil

De wetenschappers van Royal Canin ontdekten dat zelfs het eetgedrag van dieren onderling verschilt. Brokken kunnen het verschil maken voor jouw huisdier! Royal Canin kijkt daarom naar de textuur, grootte en vorm van de brokjes en hoe oud je hond is. Dit zorgt ervoor dat honden met gevoelige tanden niet te harde brokken eten. Daarnaast geven de brokjes ook een schoner gebit.