De vergaderlocatie is geregeld, de vragen zijn voorbereid, en het enige wat je nog hoeft te doen is er naartoe te gaan. Het is belangrijk dat je je goed voorbereid voor je werk, en een vergadering hoort daar natuurlijk ook bij. Misschien heb jij nog wel belangrijke dingen om op te noemen, of je wilt graag naar de vragen van anderen luisteren om hulp te bieden. Er zijn genoeg redenen waarom vergaderingen belangrijk zijn. En ook al vind je ze misschien wel een beetje saai soms, dat wil toch juist zeggen dat het goed gaat op je werk? Want jij hebt niks te vragen.
Vergaderlocatie

Bereid je voor voordat je op de vergaderlocatie bent

Dat wil niet zeggen dat je twee minuten voordat je weggaat nog even wat vragen op moet schrijven, maar dat je dus alles al moet bedenken voordat het zover is. Het liefst zelfs voor de dag van de vergadering zelf. Je wilt immers wel voorbereid op de vergaderlocatie aankomen. En als je daar zelf nog met wat vragen opkomt, dan is daar helemaal niks mis mee en kun je die gewoon stellen. Als je dan toch op de vergaderlocatie bent dan kan je daar net zo goed gebruik van maken. Maar zorg dat het niet allemaal dan nog geregeld moet worden.

Het hoort er nu eenmaal bij

Ook als je zelf denkt dat er geen reden is om naar de vergadering te gaan, het hoort er nu eenmaal bij. Misschien heb je geen vragen, misschien hoef je echt niet te horen wat de veranderingen zijn want jij werkt toch in een andere sector. Het is toch belangrijk om mee te krijgen wat anderen te zeggen hebben. Als je alleen maar naar je eigen input luistert weet je immers nooit wat anderen graag willen of willen weten. Neem dus ook de tijd om naar anderen te luisteren, misschien hebben zij nog wel iets belangrijks te zeggen.

Dus ben je voorbereid?

Dus heb jij alles geregeld? Ben jij helemaal klaar om op weg naar die vergaderlocatie te gaan en terug te komen met al jouw vragen beantwoord? Of ben je nog aan het bedenken wat of hoe jij het een en ander aan bod gaat brengen? Dat is ook prima, als je maar voorbereid de deur uitgaat. Want het zou zonde zijn als je thuiskomt en je dan opeens realiseert dat je nog wel onbeantwoorde vragen hebt die je nu niet meer kunt stellen. Dus bereid je goed voor.